Exposities

Tentoonstelling boekbanden Ampersand

Van 20 t/m 28 april 2017 heeft er een tentoonstelling van boekbanden van onze leden plaatsgevonden in het Academiegebouw Welzijnscampus 9 in Genk. De leden van onze vereniging zijn allen oud-cursisten van de Academie.
Harrie Knoors en Fons Gerritsen (de initiatiefnemers van de tentoonstelling) hebben op woensdag 19 april 2017 de expositie ingericht in de twee grote vitrines bij de lift en in één kleine vitrinekast. Op donderdag 20 april om 18.00 uur waren de cursisten en Leen Severs evenals Guy Rutten, onze voorzitter, aanwezig bij de bezichtiging van de banden. Zij hebben daarbij enige uitleg gegeven over de verschillende bindwijzen. De cursisten hadden belangstelling voor en waren nieuwsgierig naar de bindwijzen. Op 29 april zijn de boeken weer opgehaald.

 

 

10 Jaar Genkse Vereniging van Boekbinders Ampersand

De Genkse Vereniging van Boekbinders was in 2003 opgericht door de eerste afgestudeerde boekbinders van de opleiding Kunstambacht-Boekbinden van de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten te Genk.


De boeken die ter gelegenheid van het tienjarige jubileum in 2013 werden tentoongesteld kunnen op deze website worden bekeken.

Klik hier voor de tentoongestelde boeken.

Klik hier voor de tentoongestelde calligrafiewerken.