Algemeen nieuws

De ingelaste bijeenkomst over de toekomst van onze vereniging vindt plaats op zaterdag 13 mei a.s. in vergaderzaal nr 06 van het Stadhuis in Genk, Stadsplein 1, 3600 Genk

Agenda
13.30 – 14.00 uur: inloop, gelegenheid voor informeel contact
14.00 – 15.00 uur: ledenvergadering over de toekomst van Ampersand, aan de hand van visie en voorstellen van de commissie Toekomst Ampersand (Binnenkort ontvangen jullie de stukken hierover.)
15.00 – 16.00 uur: causerie mevrouw Ingela Dierick (Meister der Eindbandkunst, professionele binder met een eigen boekbinderij in Plombières): ‘Persoonlijke kijk op de boekbindwereld’ (meer info over Ingela: www.ingeladierick.com)

Jubileumboek in losse katernen

De Genkse Vereniging van Boekbinders & viert in 2018 haar vijftienjarig bestaan. De vereniging wil dit heuglijke feit gedenken en vieren, hoe kan het ook anders, met de uitgave van een boek in losse katernen. De uitgave van het jubileumboek “Gebonden Letters” in 2013 bij het tienjarig bestaan was een dusdanig succes dat er besloten is ook bij het aanstaande jubileum een boek in losse katernen te laten verschijnen.

De lustrumcommissie, bestaande uit Anneke Linssen, Ger Houben en Harrie Knoors heeft de afgelopen tijd hard gewerkt om een “ABCDarium Boekbinden” samen te stellen. In dit ABCDarium worden een aantal begrippen van het boekbinden beschreven. Anneke heeft hiervoor toepasselijke, mooie sierletters ontworpen en Harrie en Anneke verzorgden de bijbehorende teksten. Ger heeft de contacten met de drukker onderhouden.
Het formaat van het boek is 21 x 14 cm. Het papier is Conqueror gevergeerd gebroken wit 100 grs en de letter Georgia. De schutbladen die worden meegeleverd, zijn  voorzien van een fraaie compositie van de sierletters van Anneke.
De prijs van de losse katernen is vastgesteld op € 25,- bij afhalen en op € 32,50 bij postbezorging. De oplage bestaat uit 75 genummerde exemplaren. De boekbanden worden tentoongesteld in Vlaanderen en Nederland op nog nader te vermelden plaatsen.

De boekbanden waren al snel uitverkocht. Bestellen is dus niet meer mogelijk. Informatie over deelname aan de tentoonstelling – plaats, datum en inlevering van de boekbanden voor deelname – volgen zo snel mogelijk.